Μέτρηση κολλαγόνου δέρματος | The Elixirlab.gr

Μέτρηση κολλαγόνου δέρματος

Το κολλαγόνο είναι η μεγαλύτερη σε ποσότητα πρωτεΐνη που υπάρχει στο σώμα μας.

Το κολλαγόνο ευθύνεται για την συνεκτικότητα στο σώμα μας και δεν το αφήνει να διαλυθεί. Διατηρεί τους ιστούς του σώματος και τα κύτταρά μας «ενωμένα», είναι ο συνδετικός ιστός του οργανισμού μας. Είναι ζωτικής σημασίας για την ελαστικότητα και την αντοχή του δέρματος, για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, για την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων μας κτλ. Όμως, τα αποθέματα κολλαγόνου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου με πραγματικά γρήγορους ρυθμούς. Από την ηλικία των 25 ετών και μετά, τα επίπεδα του κολλαγόνου στο σώμα μας αρχίζουν να μειώνονται φυσιολογικά με ρυθμό περίπου 1,5% ετησίως.

Με την ηλικία η παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνεται και αποδυναμώνονται οι δομές των κυττάρων

Το δέρμα γίνεται λεπτότερο, υπάρχει τριχόπτωση, δημιουργούνται ρυτίδες, οι τένοντες και οι σύνδεσμοι γίνονται λιγότερο ελαστικοί και οι αρθρώσεις γίνονται δύσκαμπτες. Παράλληλα συνυπάρχει μείωση της οστικής μάζας, καθώς μειώνονται τα μόρια του κολλαγόνου με την αύξηση της ηλικίας, με αποτέλεσμα γήρανση του οστού και οστεοπόρωση. Θα πρέπει στους παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση όπως είναι η εμμηνόπαυση, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η συνεχής λήψη κάποιων συγκεκριμένων φαρμάκων(π.x. κορτιζόνη) να προσθέσουμε και την ανεπάρκεια κολλαγόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια πάθηση του μεταβολισμού των οστών, με ανεπάρκεια κολλαγόνου και πολύ μεγάλη οστεοπόρωση, που οδηγεί ακόμη και σε αυτόματα κατάγματα ή ατελή οστεογένεση. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι όταν δεν υπάρχει βιταμίνη C στο σώμα, δεν μπορεί να παραχθεί κολλαγόνο. Το αποτέλεσμα είναι το σώμα να αρχίζει να καταρρέει και πρώτα απ’ όλα τα αιμοφόρα αγγεία μας.

Αυτό το τόσο πολύτιμο συστατικό του οργανισμού μας, δυστυχώς αδυνατούμε να το προσλάβουμε από κάποιο είδος τροφής. Συνεπώς, η χορήγησή του στον οργανισμό μας καθίσταται εξαιρετικά σημαντική.

Η μέτρηση πάχους κολλαγόνου δέρματος με την μέθοδο Collagenoson συνιστάται σε ταυτόχρονη χρησιμοποίηση δύο τεχνολογιών υπερήχων 2 D-M, ώστε αυτόματα να απεικονίζεται το πάχος του κολλαγόνου και συγχρόνως να συγκρίνεται με άτομα της ίδιας ηλικίας και φυλής. Στο The ElixirLab θα μάθετε τα επίπεδα του κολλαγόνου σας και θα μπείτε σε ένα πρόγραμμα ανάκτησης αυτού. Μπορείτε να κάνετε ψηφιακή κολλαγονομετρία και μέσα σε λίγα λεπτά να έχετε αποτελέσματα.
 

Φόρμα Επικοινωνίας

    Όροι Χρήσης

    Timeblock , Αντιγήρανση